En banan om dagen håller doktorn borta

En banan om dagen håller doktorn borta

Dessa gula frukter innehåller tre naturliga sockerarter – sackaros, fruktos och glukos tillsammans med fiber. En banan ger en omedelbar, hållbar och betydande ökad energi.  Forskning har visat att bara två bananer ger tillräckligt med energi inför en ansträngande 90 minuters träning. Inte undra på att banan är den frukt världens främsta idrottsmän käkar i stora doser. Men energi är inte det enda sättet en banan kan hjälpa oss att hålla oss i form. Det kan också bidra till att bota eller förhindra ett stort antal sjukdomar och krämpor, vilket gör bananen till ett måste att lägga till vår dagliga kostcirkel.

DEPRESSION 
Enligt en undersökning som nyligen genomförts av medvetenhet bland personer som lider av depression, kände många sig mycket bättre efter att ha ätit en banan. Detta beror på att bananer innehåller tryptofan, en typ av protein som i kroppen omvandlas till serotonin, känt för att få oss att slappna av, förbättra humöret och allmänt få oss att känna oss gladare.

PMS: 
Glöm piller – ät en banan! Banan innehåller vitamin B6 som reglerar blodsockernivåer, vilket kan påverka ditt humör.

ANEMI 
Med hög järnhalt, kan bananer stimulera produktionen av hemoglobin i blodet och som hjälper vid anemi.


BLODTRYCK: 
Dessa unika tropiska frukter har extremt hög kaliumhalt, vilket gör dem perfekt för att bidra till att  ändra blodtryck så mycket så den amerikanska Food and Drug Administration bara tillåter bananindustrin att göra officiella påståenden för frukters förmåga att minska risken för blodtryck och stroke.
Brain Power 
200 elever på Twickenham skolan (England) fick hjälp att klara sina tentor i år genom att äta bananer till frukost, rast och lunch i ett försök att öka sin hjärnkapacitet. Forskning har visat att kaliumrik frukt kan bidra till lärande genom att göra eleverna mer alerta.

FÖRSTOPPNING 
Med hög fiberhalt, kan bananer i kosten även bidra till att återställa tarm till normalt tillstånd, bidra till att lösa problemet med tröghet i tarmen utan att behöva ta till laxermedel.

BAKSMÄLLA 
Ett av de snabbaste sätten att bota en baksmälla är att göra en bananmilkshake, sötad med honung. Bananen lugnar magen och honung hjälper till att bygga upp låga blodsockernivåer medan mjölken lugnar och återfuktar systemet.

HALSBRÄNNA 
Bananer har en naturlig antacid effekt i kroppen, så om du lider av halsbränna, försök då äta en banan för lugnande effekt.

GRAVIDITETS ILLAMÅENDE 
Att äta på bananer mellan måltiderna hjälper till att hålla blodsockernivån uppe och undvika graviditetsillamående.

MYGGBETT: 
Gnugga myggbett med insidan av ett bananskal. Många människor tycker att det minskar svullnad och irritation vid myggbett.

NERVER 
Bananer innehåller mycket B-vitaminer som hjälper till att lugna nervsystemet. 
Studier vid institutionen för psykologi i Österrike fann att trycket på arbetet leder till att småätande av choklad och chips. Vid studier av 5.000 sjukhuspatienter fann forskarna att den vanligaste orsaken till övervikt sannolikt var jobbrelaterad stress. Rapporten drog slutsatsen at för att undvika stressorsakat matsug så måste vi kontrollera våra blodsockernivåer genom att småäta på kolhydratrikalivsmedel varannan timme för att hålla jämna nivåer.

SÅR 
Banan neutraliserar syror och minskar irritation genom att belägga slemhinnan i magen.

TEMPERATUR KONTROLL 
Många andra kulturer ser bananer som en temperaturminskande frukt som kan sänka både den fysiska och känslomässiga temperaturen på blivande mödrar. I Thailand, till exempel får gravida kvinnor äta bananer för att säkerställa att deras barn föds med en sval temperatur.

Så en banan är egentligen ett naturligt botemedel mot många sjukdomar.

När du jämför det med ett äpple har bananen

  • fyra gånger protein,
  • två gånger mer kolhydrater,
  • tre gånger mer fosfor,
  • fem gånger mer vitamin A och järn, och
  • två gånger mer de andra vitaminer och mineraler.

Banan är också rikt på kalium och är en av de bästa livsmedel sammantaget så kanske är det dags att ändra på det välkända frasen så att vi säger, “en banan om dagen håller doktorn borta!”

Läs mer>>

Kontakta mig

Kontakta mej