Locka fram ditt inre barn

Locka fram ditt inre barn i vardagen. Vänd vardagliga sysslor till något roligt:
Tvättdag: Lägg dig i den varma tvättkorgen eller i alla fall huvudet!
Gräva hål på tomten: Lek i leran.
Städa: Dansa till musik medan du dammsuger.
Tapetserar om: Måla graffitti på väggen innan du sätter upp tapeten över.
Snöskottning: Lek i snödrivan, gör en grotta eller bygg en snögubbe. Kasta snöboll och pricka något närliggande objekt.
Matlagning för kvällsmiddagen: Samla lite kreativitet, fantasi och inspiration. Blanda märkliga smaker för en annorlunda kulinarisk fröjd.
Fixa i trädgården: Låt dig bli smutsig.
Det är några saker du kan göra i vardagen för att ta fram det inre barnet i dig själv.

Kom tillbaka till jorden försiktigt. Visst kommer du så småningom att återvända till det ansvariga vuxen livet. Men lär av det roliga som barndomen lärde. Lär dig att alltid gå tillbaks i ditt minne till de roliga gångerna i barndomen och de saker som gjorde att du känner dig säker, upprymd och glad. Bygg på dessa minnen på ett sätt som gör att du kan vara en ansvarig vuxen som påverkas till det bättre av det sorglösa barnet inuti.

  • Du ska inte sluta ha roligt för att du blir gammal, du blir fort gammal när du slutar ha roligt.
  • Att vara barn innebär att ha kul, att vara spontan, vara kreativ.
  • Du kan omfamna ditt inre barn så länge du vill. Låt inte vuxenvärlden låta dig växa ifrån den förtjusande lyckan och friheten som hos ett barn.
  • Om du nu hade en dålig barndom så föreställ dig istället hur du skulle ha velat att det var. Gör saker du inte tilläts göra. Få de leksaker du ville ha men nekades om de nu var verkliga barn leksaker eller hade sina vuxna motsvarigheter – en färg burk kanske inte var avsedda för barn men skulle ändå ge dig en stor spänning. Det är inte för sent att återupptäcka dessa njutningar som förnekades eller som du straffades för och du kan njuta av dem ännu mer nu när du även är juridiskt vuxen.
  • Det är inte en bra idé att agera som ett barn på jobbet om du nu inte arbetar på en särskilt kreativ och tillåtande arbetsplats. Vissa chefer och kollegor kommer troligen bli skrämda av plötsliga förändringar som exempelvis att glida in på jobbet på en skoter iklädd prickiga badbyxor.
  • Sök ditt inre barn igen. Ignorera inte ditt ansvar som vuxen mot dina barn. När du är ansvarig för barn själv så är det inte ok att bete sig oansvarigt i deras närhet. Du är fortfarande den vuxna och du har ansvar för att uppfostra, lära och vara en god förebild för dem. Det innebär att vara till deras trygghet vid alla tidpunkter och inte utsätta dem för farligt beteende. Om du vill hoppa bungee jump så lämna barnen hemma.

Kontakta mig

Kontakta mej