Lugna ditt inre barn

Lugna ditt inre barn. Var omtänksam förälder till ditt inre barn.
Att komma i kontakt med våra inre barn är inte alltid lätt. Först kan det tyckas att man bara vill gråta och gråta. Det är naturligt. De delar av oss som har splittrats vid en ung ålder var tvungen att försvinna pga skäl som missbruk, rädsla, försummelse, missförstånd etc. Dessa unga delar fick inte uttrycka sina överväldigande känslor så de förträngdes.

När vi bjuder in våra förlorade inre barn tillbaks in i våra liv så måste vi vara redo och låta dem uttrycka en hel del ångest. Men hur lugnar vi det inre barnet?

Först av allt, det är en process och det kommer inte att låta sig göras allt på en gång. Du måste lära dig att vara föräldern till dina inre barn. De kommer att lära dig vad de behöver allt eftersom tiden går. Du måste vara lika tålmodig som om du hade tagit dig an ett verkligt barn med en orolig bakgrund.

Du måste ta dessa känslor på största allvar. Att lugna barnet innebär att vara en förälder som verkligen lyssnar på barnets känslor. Den första delen av lugnandet är att lyssna på känslor. Barnet kanske inte kan berätta varför hon eller han känner sig ledsen eller arg eller rädd. Ditt jobb är att uppmärksamma dessa känslor.

Finn en trygg och lugn plats där du bokstavligen kan sitta ner och lyssna. Släpp fram känslorna. Acceptera allt som kommer, även om det är smärtsamt, kanske än mer då. Om du inte kan bära allt det på en gång så berätta för barnet att du kommer att lyssna i tio minuter eller fem eller två minuter. Lova sedan barnet en annan tid senare för att lyssna mer.

Fokusera på att älska barnet som anförtror dig med dessa värdefulla och sårbara känslor när känslorna växer fram. Berätta för barnet att du är stolt över henne eller honom att komma vidare. Ibland kanske du känner dig helt överväldigad och inför de känslor som du har inför barnet. Det är OK. Om du klarar av att vara på denna plats så försök att göra det. Se om du kan upptäcka eventuella skiftningar där du kanske känner sig lite mer som en vuxen som håller barnet.

Här kan lugnande komma in:

  • Värdera alla de svåra känslorna och erkänn dem.
  • Låt din kropp uttrycka den kärlek du har för barnet genom att hålla en kudde eller uppstoppade djur, vagga, nynna, stryk, gör något som du skulle göra för att trösta ett riktig barn.
  • Lita på din instinkt i detta. Låt barnet berätta vad som känns bra för henne eller honom.
  • Låt inte några kritiska röster berätta att det är dumt att vagga och nynna en vaggvisa. Det är inte dumt, det är värdefull praktik i att älska dig själv.
  • Du kommer att behöva göra denna praxis om och om igen när ditt inre barn gradvis lär sig att lita på dig.
  • Med tiden kommer du att lära dig att vara den vårdande föräldern som barnet aldrig haft. Du kommer att dela din framtid med den underbara, fria, och kärleksfulla anda som är ditt inre barn.

Kontakta mig

Kontakta mej