Livsånger

Bronnie Ware är en australienskisk sjuksköterska som skrivit boken “The top five regrets of the dying” om livsånger. Hon pratat med människor som legat på sin dödsbädd och om detta skriver hon i sin bok.

De fem sakerna som folk ångrar mest är att inte ha haft modet att leva enligt sina drömmar, att man jobbade för hårt, att man inte hade modet att uttrycka sina känslor, att man inte haft så bra kontakt med sina vänner och att inte ha unnat sig att ha varit lyckligare.

Hur många är det inte som lever efter andras förväntningar och inte lyssnar  tillräckligt eller alls på det man själv vill. Men gott folk, det finns hopp, det är är inte för sent. Du kan lära dig att komma i kontakt med nuet och närma dig din egen livsriktning. Kom ihåg att följa ditt hjärta!

För många människor så tillåts jobbet sluka mycket kraft. Vi avsätter stor del av både vaken och sovande tid och energi till jobbet. Men varför gör vi det? Jag gick ner till halvtid och det var helt fantastiskt. I och för sig blir väl pensionen kass men stadskassan är väl tömd vid det laget i alla fall. Men prova en ledig hel eller halvdag mitt i veckan. Är du helt oumbärlig?

Många som låg för döden ångrade sig att de hållit tillbaks känslor av rädsla för konflikt med följd att tillvaron upplevdes som slätstruken. Hur gör du? Håller du tillbaks dina känslor och vad du vill i allt för hög grad? Träna på att finna ut vad du själv vill och sedan även uttrycka det. Visa vad du känner!

Vilka är dina vänner och bekanta? Är det några du tappat kontakten med? Är det time att träffas? Var rädd om din vän!

Lycka och glädje är något vi väljer. Om vi är glada åt lite så har vi mycket att vara glada åt. Gör det du kan nu för att slippa livsånger senare i livet. Unna dig att vara vardagslycklig med skratt och glada ögon.

Kontakta mig

Kontakta mej