Obalans i förbränningen

Obalans i förbränningen. Vintertid, påpälsad och överäten är man väl lite till mans. Det reglerar sig över tid om man rör på sig men när man har stillasittande arbete och sysselsättning så blir det obalans. Banta? Låter omodoernt men är väl vad det handlar om. Att balansera intag och energiförbrukning. Till hjälp för en billig slant finns olika viktminskningsappar, en som verkar OK är MyFitnessPal. Men det beror på om man vill vara låst vid en mobil eller surfplatta. För att ladda ner färdiga mallar, dock på engelska, är Nowloss.

På svenska finns nog en hel del om man letar.Kaloritabeller som t.ex  MåBras kaloritabell, Kaloritabell.com, 5-2 dietens. Recept på  mat som får dig att tappa hunger, 5-2 dietens, Tasteline,

Det går att hålla sig mätt på få kalorier. Smarta och kalorisnåla livsmedel finns det och speciellt mat som inte är processad. Håller dig mätt och gör det länge är enkel basmat som bönor framför allt kikärter och bruna bönor. De ger oss en ökad mättnadskänsla som håller i sig uppemot 14 timmar efter en måltid. På senare år har det blivit allmänt känt att vetemjöl är en av bovarna i vår mathållning och vi bör istället använda korn och råg i högre grad.

Kontakta mig

Kontakta mej