Skapa tid för livsmål

Skapa tid för livsmål

Kan du komma ihåg stora projekt eller idéer som du passionerat brunnit för? Vad hände med dem sedan? Livet bara brakar på och du måste göra andra viktiga saker. Drömmen ligger i ett hörn någonstans och samlar damm.

I våra hektiska liv tappar vi lätt drömmen ur sikte. När man än en gång kommer på sig att vilja gå vidare med projektet så har det blivit något annat av det. Det finns någon naturlag som inte gillar tomrum. Tomrum ska fyllas.  Så är även vår tendens att ständigt bli upptagen med oviktiga saker eller låta andra människor att fylla vår tid.

Visst är det väl så men hur kommer man ur det här då?  Kom ihåg att ge dig själv tid att återknyta och hålla tanken om dina mål levande hela tiden. Bryt ner målet i mindre delar. Ställ förtydligande frågor som hjälper dig att definiera din vision och vidta åtgärder för att skapa den så att du kan fylla ditt tomrum med det som betyder mest just för dig.

  • Sätt namn på ditt mål.
  • Kan du gå in med hull och hår mot målet?
  • Hur definiera en tydlig väg mot det målet?
  • Vad är nästa logiska steg på den vägen?

Låt din intuition få utrymme när du ställer dig dessa frågor. Du gör det bara genom att ställa frågan på en lugn plats och bara invänta svaret. Ta ett tomt papper och bara låt pennan gå eller låt färgerna flöda.

När du sedan rensar och ger plats i ditt schema kan du fokusera på nästa steg. Det kan vara lite ansträngangde till en början. Men som med allt annat -övning ger färdighet och ju mer tid du avsätter för det viktiga desto större framsteg kommer du hela tiden att göra med lätthet allteftersom tiden går.

Kontakta mig

Kontakta mej