Skapa lycka själv

Skapa lycka själv

Att skapa på egen hand eller tillsammans med andra är ett sätt att skapa  lycka själv. Framför allt handlar det om att helt perstationslöst bara släppa loss och ösa på. Gör det genom att exempelvis:

Måla

Ta fram några tomma glas eller konservburkar och fyll var och en med vatten och färg. Sätt en pensel i varje burk. Du kan måla på tidningspapper, tapeter eller vad som helst. Ta inte för stora ark dock. Sätt timern på en halv minut och kör igång och måla. Ta sedan ett nytt ark och sätt timern på en halv minut och kör igång. Och gör det så länge du väljer, med lite paus emellan. Du kan gärna hålla till ute i naturen och göra detta. Bara måla på så det skvätter om dig!

Dansa

Sätt på din favoritlåt och dansa i fem minuter! Använd någon eller något för extra inspiration, t.ex en vän, barn, ett tygstycke, en fiol. Hjärnan och kroppen samverkar också i en skön dans där hjärnan tolkar och reagerar på signaler från kroppen och ger feedback tillbaka. Må-bra-hormoner, endorfiner, börjar producera och som får dig att må ännu bättre and so on and on…

Musicera

Improvisera med rösten eller ett instrument utan prestationskrav what so ever. Sätt dig en stund i tyst meditation och ta ett par andetag och rensa ut tankar. Spela på runt ett tema,en ackordfölj, en eller flera toner, en rytm, en färg, en doft…

Skriv

Börja nu att skapa lycka själv  nu med att  ta fram ett kollegieblock och börja dagen med att skriva morgonsidor. Producera tre A4 sidor varje morgon. Bara skriv det som kommer för dig, utan censur. Bara ös på.

Läs mer>>

Kontakta mig

Kontakta mej